Lief voor leed

Even voorstellen

Mijn naam is Ruth Boxum-Meijer. Ik ben getrouwd met Alex en samen hebben we een prachtig gezin van twee zonen en één dochter. 
Ik ben als kleine baby van acht maanden vanuit India geadopteerd naar Nederland. In Juni 2017 is mijn leven heel onverwachts volkomen veranderd. Ik heb zonder te zoeken, contact gekregen met mijn lieve indiase moeder en haar zoon, mijn halfbroer. Daarnaast kreeg ik ook veel informatie over mijn biologische vader en zijn drie zonen. Ik treed op dit moment (nog) niet in contact met hen. In november 2017 ben ik naar India afgereisd om hen in mijn armen te sluiten. Wat een bijzondere ervaring was dat!
Nog meer kom ik erachter hoe belangrijk het is om je fijn, gehecht en geliefd te voelen!

Mijn levensinspiratie haal ik uit mijn christelijke geloof. Kernwoorden voor mij zijn: mededogen, geduld, liefde, compassie en er gewoon simpel zijn voor een ander. Dat vertaalt zich ook in mijn passie. Ik ga graag met mensen om. Ik maak makkelijk contact met mensen. Vaak heb ik binnen enkele minuten een boeiend diepgaand gesprek. Heerlijk, dat geeft zoveel energie!. Een afgeleide hiervan is dat ik graag kijk naar talentenshows zoals de Voice of Holland. Ik vind het zo gaaf als mensen hun passie volgen. Daarom besloot ik in 2011 om van mijn passie mijn beroep te maken. Ik ben in 2016 afgestudeerd aan de academie voor Psychodynamica. Binnen die vier jaar heb ik mijzelf grondig leren kennen. Ik heb oog in oog gestaan met oude vastgeroeste patronen of zelfs verborgen traumas. Hierdoor heb ik mezelf op een prachtige manier leren kennen. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van hechtingsproblematiek, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Hierdoor kan ik je op een professionele manier begeleiden. Misschien nog wel belangrijker, ik kan met je meevoelen omdat ik het zelf heb meegemaakt.

Naast mijn werk als psychodynamisch therapeut werk ik al vijf jaar als tussenschoolse opvang kracht. Momenteel vier dagen per week in de leeftheidscategorie van zes tot twaalf jaar.

Mijn vrije tijd vul ik graag in met koken, liefst zo biologisch mogelijk. Daarnaast haken van truien of andere projecten, met mijn hond wandelen.


Bovenstaande foto is van Recreatiegebied De Oldemeijer. Een plek waar ik graag tot rust kom en waar ik weer energie van krijg. Van deze foto krijg ik mooie jeugdherinneringen waar ik blij van word. In dit recreatiegebied heb ik gewandeld, gezwommen maar ook geschaatst met vrienden en familie.  Wanneer ik de kans krijg ga ik terug om er te wandelen.