Lief voor leed

Psychodynamische therapie

Psychodynamische therapie richt zich op zowel reguliere als alternatieve geneeswijzen. Door deze unieke combinatie zullen in de meeste situaties vier tot zes sessies al voldoende zijn. Elke hulpvraag kenmerkt zich door klachten waar men tegenaan loopt vanuit het heden. Deze zijn echter meestal ontstaan in het verleden. Bij Lief voor leed wordt niet alleen naar de klacht zelf gekeken maar alles wat invloed heeft op de klacht. Elke klacht speelt zich af op emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. Het beheerst en-/of blokkeert je leven (on)bewust. Toch heeft elke blokkade een goedbedoelde boodschap voor het functioneren van jou als mens. Daarom is het erg belangrijk om daarbij stil te staan. Je krijgt hier namelijk een keuze om het probleem alsnog los te laten, te accepteren en te begrijpen wat je nodig hebt. Op deze manier kun je de regie weer nemen over dat wat eerst nog zo moeilijk was voor je. 

Tijdens elke sessie breng jij je eigen gebrachte hulpvraag in. Ik let hierbij op je negatieve overtuigingen. Deze hebben vaak te maken met oude en vastgeroeste patronen. We gaan actief aan de slag met diverse materialen en techieken om te kijken waar deze patronen zijn ontstaan. Bij Lief voor leed leer je om oordeelloos en in liefde waar te nemen, de meeste cliënten die je voor gingen hadden last van een laag zelfbeeld. We besteden dus minstens zoveel tijd aan al jouw talenten, passies of gewoon dingen waar jij blij van word. Hierdoor bouw je zelfvertrouwen op en kun je op een evenwichtige manier datgene loslaten wat jou belemmerd. Je kunt rekenen op een individuele aanpak die helemaal aansluit bij wat jij nodig hebt. Dé stelregel binnen psychodynamische therapie is: we werken met wat er is. Niets word je dus opgedrongen als jij daar nog niet klaar voor bent. Ik heb geen kant- en- klare modellen voor je waar jij je op dat moment maar naar moet schikken. Elke professionele techniek wordt zorgvuldig en passend ingezet wanneer jij dat nodig hebt.

Om mij helemaal op jou af te kunnen stemmen heb ik jouw vertrouwen nodig. Daarom is het fijn dat je door middel van een intakegesprek kunt bepalen of je met mij wilt werken. Wanneer dit het geval is dan vervallen de intakekosten als dank voor het gestelde vertrouwen!.